Digitaalinen markkinointi + telemarkkinointi = digiTele

Telemarkkinointi on jo aikoja sitten paikkansa vakiinnuttanut markkinoinnin kanava, jonka teho on todistettu niin b2b- kuin b2c-puolellakin. Miksi telemarkkinointiin kannattaa ottaa digi mukaan? Lähes kaikki asiakkaat ovat verkossa ja käyttävät digilaitteita päivittäin ikään ja sukupuoleen katsomatta. Se, että kaikki ovat verkossa, ei tee digitaalisesta markkinoinnista toimivaa, mutta se auttaa sinua ymmärtämään kohderyhmääsi paremmin ja valmistelee asiakkaan ja yrityksesi uuteen asiakassuhteeseen.

Onnistunut telemarkkinointikampanja perustuu hyvin tehtyyn kohderyhmävalintaan, asiakkaan ostoprosessin ymmärtämiseen ja oikeiden toimenpiteiden tekemiseen oikea-aikaisesti. Tavoitteisiin päästään, kun tehokkaaseen ja älykkääseen telemarkkinointikampanjaan yhdistetään sitä tukevat digitelepalvelut. Puhelinkontakti tehdään oikeaan aikaan liidille, jota on ensin lämmitetty ja jalostettu kohti ostovalmiutta. Entäs sitten?

Kaupat klousattu – pidä huolta asiakkaastasi!

Olemassa olevat asiakkaasi ovat kultaakin kalliimpia, sillä tutkimusten mukaan nykyasiakkaille myyminen on seitsemän kertaa helpompaa kuin uusille asiakkaille.

Yhteydenpito asiakkaaseen on keskeinen osa asiakaskokemusta. On siis tärkeää, että rakennat järjestelmällisesti monikanavaista vuorovaikutusta asiakkaisiisi. Muista, että myös muut näkevät ja kuulevat sen ja saat aina lisää uusia myyntimahdollisuuksia.

Follow up –toimenpiteet tähtäävätkin siihen, että asiakas sitoutuu ja pysyy tyytyväisenä.

digiTelellä vaikutat myös asiakaspysyvyyteen

digiTele-palveluita oikein hyödyntämällä myyntiä voi kasvattaa ja sillä voidaan vaikuttaa asiakaspysyvyyteen. On muistettava, että parhaan toimintamallin löytää vain testaamalla. Sinun onkin käytännöllisesti katsottuna koko ajan testattava jotakin.

Entä olisikohan asiakaspoistumien ennakointi mahdollista? Missä vaiheessa asiakkuutta riski asiakkaan menettämiseen on suurin? Millä toimenpiteillä voisimme vaikuttaa asiakaspysyvyyteen? Passiivisten asiakkaiden aktivointiin kannattaa testata erilaisia toimenpiteitä, ja näin pyrkiä mahdollisimman kustannustehokkain keinoin vaikuttamaan asiakaspysyvyyteen. Ne aktiviteetit, joilla asiakkaasta pidetään kiinni ja joilla asiakkaan pysyvyyteen vaikutetaan ovat kuitenkin aina asteen kevyempiä ja edullisempia toteuttaa kuin jo menetetylle asiakkaalle kohdistettavat winback-toimenpiteet.

Lataa nyt uusin oppaamme, joka kertoo kattaa koko asiakkaan polun.

Olemme aiemmin julkaisseet oppaat Rakkaudesta digiTeleen 1 ja Rakkaudesta digiTeleen 2.