Näin virtuaalisesti Cheers! Gainerilla on kolmekymmentä vuotta takana, mutta yritys on edelleen nuori ja notkea – taipuu vaikka spagaattiin tarvittaessa. Paljon on jo nähty ja kaikkea kokeiltu, mutta tulevaisuus on silti vielä edessä ja riittävän pitkä ja hyvä historia takana. Eteenpäin menemme kuin ennenkin, toki uusin kujein ja opitusta ammentaen.

Moni tämän päivän kolmekymppinen on vasta valmistunut, eikä työkokemustakaan ole liiemmälti takana ja tulevaisuus pelottaa. Mikä tätä 30-vuotiasta sitten huolettaa?

index3Suuri murhe tällä hetkellä on osaavan henkilöstön saaminen. Murhe tuntuu kummalliselta aikana jolloin uutisissa kerrotaan päivittäin yhä vain kasvavista työttömyysprosenteista. Koska sama rekrytointiongelma on kulkenut kanssamme kokousagendalla vuodesta toiseen, olemme tulleet tulokseen, että ongelman syyllinen on alan huono maine. Oikeasti – siisti sisätyö, toimisto kivalla paikalla, palkka parempi kuin naisvaltaisilla aloilla keskimäärin, lasikattoa ei ole ja bonukset voivat nousta pilviin. Luulisi, että kolmekymppinen vastavalmistunut hyppisi tasajalkaa saati sitten yt-neuvotteluiden tuloksena poispotkittu eläkeikää lähenevä.

Visionamme on olla yksi halutuimmista työpaikoista ja parantaa alan mainetta omalla esimerkillämme. Työ alan maineen parantamiseksi tulee olemaan hidasta ja pitkäjänteistä, eikä se korjaannu ainoastaan markkinoimalla. Kasvojen kohotus vaatii ihan oikeita käytännön toimenpiteitä. Eikä ainoastaan meiltä vaan myös muilta alan yrityksiltä ja toimeksiantajilta.index3

Hyvää ei synny halvalla. Kaikkien pitää olla tyytyväisiä ja itse ainakin olen valmis maksamaan tuloksista. Koulutetaan, kuunnellaan, keskustellaan ja ollaan kohteliaita. Niinhän se on, että hyvä kello kauas kaikuu.

Koska tämä kolmekymppinen on elämänsä voimissa, haluamme haastaa alan yritykset, toimeksiantajat ja työntekijät mainetalkoisiin. Mitä sinä tekisit alan maineen parantamiseksi?