Tiedän, että onnistunut telemarkkinointi vaatii suunnittelua ja asiaan perehtymistä, mutta toisaalta samaan aikaan myös nopeata reagointia. Moni asia kun ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan. Moni asiakkaamme ei tiedä mistä aloittaa ja aloitammekin tiiviin keskustelun aina projektin suunnitteluvaiheessa.

Haluamme jakaa muutaman vinkin, jotka kannattaa ottaa huomioon kun kampanjaa aletaan suunnittelemaan ja toteuttamaan.

1. Määrittele projektin polku ja kokonaiskuva

Kokonaiskuva auttaa hahmottamaan projektin laajuuden työntekijöille ja ennen kaikkea sinulle itsellesi. Se auttaa valmistautumaan ja reagoimaan tilanteessa kuin tilanteessa. Tässä vaiheessa mietitään jokainen polun varrella oleva kohtaaminen asiakkaan kanssa.

2. Aseta tavoitteet

Ilman tavoitteita ei kannata tehdä mitään. Tavoitteiden tulee olla:

1. Tarkkaan määritettyjä
2. Mitattavia
3. Saavutettavissa olevia
4. Aikataulutettuja

3. Määritä kohderyhmä

Tunne asiakkaasi, jotta voit etsiä heitä lisää. Mieti mikä heitä yhdistää?
Miten asiakkaasi voisi segmentoida? Miten eri segmenttejä tulisi lähestyä? Mitä kanavaa pitkin he haluavat sinun lähestyvän? Milloin on oikea aika puhelulle?

4. Valmistaudu hyvin

Valmistele puhelun yhteydessä lähetettävät materiaalit esim. saate, tarjous tai esite. Tee QA-valmiiksi. Katso, että jokainen kohtaaminen asiakkaan kanssa on valmiiksi suunniteltu.

5. Tee käsikirjoitus

Helpommin sanottu kuin tehty. Hyvä puherunko vaatii miettimistä. Miten päästään pisteestä A maaliin? Mennäänkö pisteen B ja C kautta vai onko mahdollista hypätä niiden yli?
Hyvään puherunkoon ei ole tungettu kaikkea mahdollista. Koulutuksen tarkoituksena on saada työntekijä ymmärtämään ja hahmottamaan kokonaisuus. Runko sisältää kuitenkin aina markkinointiviestin, hyödyt ja klousauksen.

6. Tutki ja analysoi

Saat varmasti raportin yhteistyökumppaniltasi. Saat heiltä varmasti myös vinkkejä. Perehdy materiaaleihin huolella myös itse. Jos yhteistyökumppani kontaktoi juuri niitä henkilöitä, jotka sinua kiinnostavat, kannattaa käyttää aikaa datan tutkimiseen ja avoimien kommenttien läpikäymiseen. Telemarkkinoinnin kautta saat enemmän ja henkilökohtaisempaa palautetta kuin minkään muun kanavan kautta. Palaute paljastaa paljon ja antaa vinkkejä ja kehitysideoita.

7. Anna aikaa, testaa

Starttivaihe on tärkein. Anna aikaa koulutukselle. Anna aikaa työntekijöille. Älä kiirehdi, sillä oikea malli vaatii testausta. Heti ei voi tietää mikä toimii ja joskus vaihtoehtoisia reittejä on useampi. Viestiä voi säätää, kohderyhmää muuttaa. Ehkä se ei olekaan se, jonka olet sen aina olettanut olevan? Keskustele.

8. Pidä huolta

Älä unohda asiakastasi vaan pidä huolta. Muistuta olemassaolostasi, kiitä ja kerro kuulumisesti. Myy lisää.

9. Kehitä

Jatkuva kehittäminen on kaiken avainsana. Kouluta. Uskalla kokeilla. Älä pysähdy ja huomaat miten telemarkkinointi toimii kuin juna ja mitä kaikkia elementtejä siihen voikaan yhdistää.

10. Käänny tarvittaessa asiantuntijan puoleen

Jos kaipaat apua, me Gainerilla ohjaamme sinua polulla eteenpäin. Otathan yhteyttä.