Matkan varrelta maineeseen: Telemarkkinointi on varteenotettava vaihtoehto

Vuonna 2015 Kauppalehdessä julkaistiin haastatteluni Puhelinmyynti on mainettaan mukavampaa, jossa kerroin, että yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on parantaa alan mainetta. Olemme tehneet suunnitelmallisesti ja säntillisesti töitä sen eteen, mutta edelleen sarkaa riittää. Seinällämme komeilee tällä hetkellä kymmenen diplomia, jotka olemme saaneet menestyttyämme Suomen Parhaat työpaikat –tutkimuksessa. Olemme siis tehneet paljon oikein, sillä mm. nuo diplomit kertovat siitä, että vuorovaikutus ja yhteistyö Gainerilla toimii. Että me kehitämme kulttuuria jatkuvasti yhdessä.

Artikkelin julkaisemisen aikoihin, työttömyysaste hipoi yhtätoista prosenttia. Nyt taloudessa näkyy selkeitä elpymisen merkkejä ja olemme päässeet jo alle kymmenen. Moni on silti vailla töitä. Miksi telemarkkinointialan yritys on niin harvalle vaihtoehto työnantajana vaikka töitä riittäisi? Moni ei osaa ajatella, että telemarkkinointi on muutakin kuin puhelinmyyntiä. Ehkä monella on vielä se kuva, jossa myyjälle annetaan spiikki, puhelinluettelo ja tuotekuvaus. Avataanpa hieman.

Telemarkkinoinnissa kohderyhmänä voivat olla niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaat. Heitä (meitä) kaikkia lähestytään puhelimitse niin myynti-, ajanvaraus-, informointi-, tutkimus- kuin vaikkapa aktivoimistarkoituksissa. Yhä useammin telemarkkinointiin liittyy paljon muitakin toimenpiteitä – niin ennen kuin jälkeen puhelun.

digiTELE

Ihan oikea duuni, joka antaa eväät elämään
Gainerilla on ollut ilo ja kunnia tehdä töitä jo yli kolmen vuosikymmenen ajan tunnettujen suomalaisten ja kansainvälisten yritysten kanssa ja olemme olleet mukana synnyttämässä useita menestystarinoita. Usein telemarkkinointityö mielletään osa-aikatyöksi ja pätkätyöksi. Meillä pitkäaikaiset asiakassuhteet ja monipuoliset projektit mahdollistavat sen, että työtä voi tehdä kokopäiväisesti ja ihan vakituisesti. Tarjoamme mahdollisuuden myös etätyöhön.

Tänä päivänä jokaisen ihmisen pitää pystyä kommunikoimaan toisten kanssa sekä myymään itseään ja osaamistaan. Pitää olla hyvät viestintätaidot. Puhelinmyynnissä oppii kuuntelun, asian selkeän ja napakan esittämisen sekä myymisen taidon”, sanoin Kauppalehden haastattelussa ja olen edelleen samaa mieltä. Telemarkkinointi antaa monipuoliset eväät ja kannukset työelämään ja vastavalmistunut saa ponnahduslaudan työelämässä eteenpäin. Aika moni meistä yrityspäättäjistä on aloittanut työuransa puhelinmyynnillä, minäkin. Ja loppujen lopuksi aika moni tekee puhelinmyyntiä työssään, vaikkei ehkä sitä sellaiseksi mielläkään: varaa tapaamisensa ja klousaa kauppansa.

Kaikki me haluamme työskennellä organisaatiossa, jossa viihdytään ja voidaan hyvin. Gainerilla emme vain kiillota kilpeämme. Kahden ja puolen vuoden kokemuksella tiedän, että hyvä fiiliksemme lähtee sisältä päin, hyvinvoivasta työyhteisöstä. Luin T-median tutkimusta, jossa todettiin, että työntekijöille merkityksellisiä asioita työpaikkaa valitessa ovat hyvä palkkaus, työsuhteen pysyvyys, työn monipuolisuus ja hyvä työilmapiiri. Uskallan väittää, että Gainerilla nuo kaikki ovat olemassa ja saavutettavissa, kun vain uskaltaa kokeilla.
Avoimet työpaikkamme löytyvät täältä.

Miksi juuri Gainer

  • Hyvä palkkaus. Työlle annetusta ajasta ja panoksesta pitää saada vähintään kohtuullinen korvaus. Gainerilla tehdyn työn takuuna on aina työehtosopimuksen mukainen palkka, mutta provisiot mahdollistavat paljon paremman ansiotason. Meillä et tee töitä omalla riskillä.
  • Työsuhteen pysyvyys. Haastavassa taloudellisessa tilanteessa varmuus työsuhteen jatkuvuudesta korostuu entisestään. Meillä voi tehdä vakituisena työntekijänä kokopäivätöitä!
  • Työn monipuolisuus ja haasteellisuus. Työsuhteen pysyvyyden vastapainoksi työtehtäviltä odotetaan vaihtelevuutta ja uusia haasteita. Gainerilla on mahdollisuus vaikuttaa työnkuvaan, oppia, edetä ja kehittyä. Tarjoamme niin koulutusta kuin mahdollisuuden vaihtaa projektista toiseen. Kannustamme kokeilemaan.
  • Hyvä työilmapiiri. Ilmapiiri koettiin erityisen merkittäväksi tekijäksi työpaikan valintavaiheessa, samoin kannustavuus, keskusteleminen sekä yhdessä tekeminen ja tiedonkulun avoimuus. Toteutuu! Meillä on tasa-arvoinen toimintakulttuuri ja mahdollisuus vaikuttaa. Arvostatko samoja asioita? Suosittelen kokeilemaan.