Uskoisitko, jos kertoisin, että meillä tiedetään joka sekunti paljonko on laskutuksemme, paljonko myyntikatetta on kertynyt, mikä on keskituntilaskutuksemme, montako työtuntia olemme tehneet, montako puhelua olemme soittaneet, moniko on kieltäytynyt, montako sekuntia puhelu keskimäärin kestää… Kyllä ja joka sekunti!

Uskoisitko, jos kertoisin, että meillä myös esimiehet lukevat järjestelmäämme kuin piru raamattua, luvut ja projektien statistiikka takaraivoon lähes tatuoituna? Kyllä, luvut ja sen kautta tehokkuus on yksi toimintaamme ja kulttuuriamme ohjaava asia, intohimomme.

Markkinoijamme soittavat tänä vuonna yli miljoona puhelua. He käyvät yhteensä satojatuhansia keskusteluita ja saavat huikean määrän onnistuneita lopputuloksia; tapaamisia, haastatteluita ja kauppoja. Me olemme tehokkaita ja arvoissamme on tuloksellisuus – ei ole siis ihan sama mihin ja milloin soitamme.

Onnistuneen myynnin ja markkinoinnin kulmakivi on oikea kohdentaminen ja yhteydenoton oikea-aikaisuus ja tapa, eikä nykypäivän kuluttajalle riitä välttämättä enää pelkkä soitto. Yhä useampi ostoprosessi alkaa nykyään internetistä. Edelleen löytyy kuitenkin asiakkaita, jotka eivät käytä internetiä. Ei kannata siis tyytyä markkinoimaan tuotteita tai palveluita ainoastaan netissä. Yhdistämällä puhelinmarkkinoinnin nettimarkkinointiin, saadaan jo tehoa ja ennen kaikkea viesti varmemmin perille. Nämä kaksi kanavaa tukevat toisiaan ja markkinoinnin tuoton mittaaminen on selkeää.

Myyjällä on aina korvat höröllä. Myös verkossa pitää muistaa olla tarkkana. Kannattaa näkyä siellä, missä asiakkaat liikkuvat ja seurata mitä he siellä tekevät. Tarrata kiinni ja tarjota juuri silloin kun hetki on otollisin. Kerätä kenties se oleellinen tieto, jonka tarvitsee saadakseen kaupan aikaiseksi puhelimessa. Vinkistä pitää ottaa yhtä lailla vaari myös puhelimessa. Kun tunnet asiakkaasi, tiedät miten tavoittaa heidät juuri siten ja silloin kun he itse haluavat.

Kolmessakymmenessä vuodessa on ehtinyt kasaantua aimoannos niin mututuntumaa kuin ihan raakaa dataakin, josta olemme poimineet irti olennaisimman hyödynnettävän tiedon. Tiedämme, että lääkäreitä ei tavoitella kierron aikana, apteekkarit ovat vastaanottavaisimmillaan ihan aamusta, yrittäjät innostuvat heinäkuussa ja alle nelikymppiset pikkukakkosen aikoihin – ja paljon muuta.

Ei siis riitä, että tuote on kunnossa ja soittokoneessa pyörii rekisteri ja työntekijällä on riittävä koulutus. Kaikille on motivoivampaa ja tuloksellisinta se, että soitetaan juuri silloin kuin asiakkaalle parhaiten sopii ja ostomoodi on korkeimmillaan. Sillä, montako onnistunutta lopputulosta yli miljoonasta numerovalinnasta väännetään, on ratkaiseva merkitys kaupan kaikille osapuolille.