Yksittäisten myyntikampanjoiden sijaan puhutaan asiakaskokemuksesta ja koko asiakassuhteen kestävästä dialogista asiakkaan kanssa. Telemarkkinointikampanjalla halutaan tietenkin tehdä tulosta, mutta sen on oltava myös osa hyvää asiakaskokemusta. Millä hyvä asiakaskokemus sitten taataan?

Onnistunut telemarkkinointikampanja perustuu hyvin tehtyyn kohderyhmävalintaan, asiakkaan ostoprosessin ymmärtämiseen ja oikeiden toimenpiteiden tekemiseen oikea-aikaisesti. Tavoitteisiin päästään, kun tehokkaaseen ja älykkääseen telemarkkinointikampanjaan yhdistetään sitä tukevat digitelepalvelut. Silloin puhelinkontakti tehdään oikeaan aikaan liidille, jota on ensin lämmitetty ja jalostettu kohti ostovalmiutta.

Gainerilla olemme yhdistäneet digitaalisia palveluita telemarkkinointikampanjoihin jo pitkään. Olemme oppineet, kehittyneet ja kehittäneet ja halusimme jakaa oppimme myös sinun kanssasi. Keräsimme oppaaseen Rakkaudesta digiteleen – ja miten kasvatat sillä myyntiäsi? (Osa 1) muistilistan ja vinkit niistä asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen ensimmäistäkään henkilökohtaista puhelinkontaktia.

part

Opas käsittelee siis tätä vaihetta digiteleputkestamme.