Lähes jokainen meistä on jo käyttänyt tekoälyä hyödyntäviä sovelluksia. Olet ehkä keskustellut chatbotin kanssa, joka on verkossa toimiva automaattinen asiakaspalvelija ja osaa auttaa sinua kysymyksiesi pohjalta. Jos käytät Netflixiä, olet varmasti huomannut, että Netflix antaa sinulle katselusuosituksia. Tekoäly on siis mukana ihan arkipäivässämme, eikä siis tarkoita lentäviä autoja tai ympärillämme hääriviä robotteja.

Markkinoinnin näkökulmasta tekoäly on supermielenkiintoinen juttu. Keskusteluissa vilisee markkinoinnin murros ja markkinoinnin muuttuminen entistä yksilöidymmäksi. Myös meillä aihe on virittänyt mielenkiintoisia keskusteluita ja ensimmäiset tekoälyä hyödyntävät projektit on startattu.

Tekoäly tehostaa telemarkkinointia

Puhelinkontakti on äärimmäisen älykästä, sillä puhelimessa on kaksi ihmistä, jotka keskustelevat keskenään – he kuuntelevat toisiaan ja reagoivat toistensa kommentteihin. Mutta kuuleeko ihmiskorva kuitenkaan kaikkia signaaleja? Ja perustuuko myyntipuheluissa edelleen liian suuri osa musta tuntuu -fiilikseen? Ehkä, sillä ihan kaikista asioista ei ole dataa saatavilla, ja silloin päätöstä ei ole mahdollista tehdä muun kuin mutun perusteella.

Olemme jo yli vuosikymmenen tallentaneet kaikki myyntipuhelumme, miljoonia puheluita jo siis. Laadunvalvontamme kuuntelee kuukausittain satoja puheluita, mutta mitä jos voisimme kuulla niistä jokaisen? Analysoida jokaisen puhelun ja oppia jokaisesta? Kuuntelemalla vain muutaman prosentin puheluistamme, jätämme kuitenkin lähes 100 % kuuntelematta ja moni mielenkiintoinen viesti jää kuulematta ja pienet, mutta tärkeät signaalit huomioimatta.

”Jokainen puhelu analysoidaan ja tekoäly auttaa meitä löytämään signaalit, joita ehkä omat korvamme eivät aiemmin löytäneet.”

Keinoälyllä aimoharppaus kohti entistä älykkäämpää telemarkkinointia

”Digitele oli ensimmäinen askeleemme kohti älykkäämpää telemarkkinointia. Seuraava aimoharppauksemme on tekoälyn hyödyntäminen. Otimme ensimmäisiä askelia tekoälyn maailmaan viime vuoden puolella. Tällä hetkellä analysoimme kontaktien laadullista sisältöä puheentunnistamisteknologian keinoin. Puheluja analysoidaan ja tekoäly auttaa meitä löytämään signaalit, joita ehkä omat korvamme eivät aiemmin löytäneet. Näitä löydöksiä voimme hyödyntää myynnissä, jatkossa jopa reaaliaikaisesti.

Tekoälyn avulla analysoimme äänitallenteista asiakastyytyväisyyttä parantavia tekijöitä, reagointia henkilökohtaisiin myyntitarjouksiin sekä kustannussäästömahdollisuuksia. Asiakasdialogin analyysi antaa lisäarvoa sekä myyjälle että ostajalle. Pystymme palvelemaan ja viestimään asioita yhä henkilökohtaisemmin. Näin saamme täyden potentiaalin irti. ”

  ” Digitele oli ensimmäinen askeleemme kohti älykkäämpää telemarkkinointia. Seuraava aimoharppauksemme on keinoälyn hyödyntäminen.”

Data flow -palvelu kerää, reitittää, suodattaa ja jakaa tietoja ja tunnistaa kriittiset signaalit ja toimittaa ne suoraan projekteistamme vastaaville, jotka voivat reagoida palautteeseen. Tekoäly on tuonut tähänkin muutoksen. Jatkossa voimme tehdä puheluista entistä henkilökohtaisempia, tarjota entistä osuvampia tarjouksia ja palveluita tavoitteenamme loistava asiakaskokemus.
Onko tekoäly asia, joka muuttaa kaiken? Ei, vieläkään sillä ei voi muuttaa asiakaskokemusta tai markkinointia paremmaksi. Se kuitenkin toimii teknologisena mahdollistajana entistä paremman markkinoinnin ja liiketoiminnan toteuttamiselle. Tekoälystä on puhuttu pitkään, mutta osaako organisaatiosi hyödyntää sitä?