Työelämän TOP 3 -motivaattorit

Yksi on ylitse muiden. Ilman sitä ihminen uupuu, paatuu ja puutuu. Ilman sitä työstä katoaa ilo. Mikä tuo yksi on?

Sekä tutkimusprofessori Jari Hakanen että filosofi Frank Martela ovat viime aikoina nostaneet esiin merkityksen. Että jos ihmisellä ei ole merkityksen tunnetta työstään, hän ei motivoidu. Että jos hän ei tiedä mihin isompaan kuvioon oma työ liittyy, hän ei jaksa. Turtumuksen myötä imu katoaa, ja työstä uhkaa tulla tyhjä rutiini.

1. Merkitys

Merkitys onkin yksi keskeisimmistä työelämätrendeistä. Yritys, jossa työllä on merkitystä, vetää puoleensa. Merkityksen näkökulmasta on valtava ero sillä, hankinko asiakkaita pikavippifirmalle vai varoja hyväntekeväisyysjärjestölle, tuenko työlläni kyseenalaista vai eettisesti kestävää toimintaa.

Merkitys on myös osattava viestiä. Mitä me teemme ja kenen hyväksi? Mitä puolestaan emme tee?

Moni yritys kompuroi tässä, sillä läpinäkyvyyden vaatimus edellyttää suurta rehellisyyttä. Viherpesu ja muut pikapyykkiohjelmat ovat oikotie hankalaan maineeseen. Sen sijaan aito viestintä näkyy läpi. Sen avulla myös merkitys hahmottuu kirkkaammin.

2. Ilmapiiri

Toinen keskeinen asia on työpaikan ilmapiiri. Se kertoo paikan toimintakulttuurista. Siitä, ovatko kaikki aidosti samalla viivalla vai ollaanko kahden vai useamman kerroksen väkeä.

Ilmapiiriä voi tarkastella monesta näkökulmasta. Voi kysyä, onko kaikilla lupa esittää ideoita. Tehdäänkö yhteistyötä eri toimintojen kesken? Onko tunnelma rento ja vapautunut vai kireä ja tukahtunut? Millä mielellä edetään ja eletään?

Great Place to Work –tutkimus on kansainvälisesti luotu malli, jonka perusteella vuosittain arvioidaan työpaikkojen laatua. Yritykset, jotka pärjäävät tutkimuksessa, ovat tunnetusti pitkällä oman toimintakulttuurinsa kanssa.

3. Jousto

Kolmas tärkeä asia on työn tarjoama jousto. Yhä useampi haluaa tehdä työtä omalla tavallaan ja olla oman itsensä herra. Tämä tarkoittaa joustoa työajoissa, -määrissä ja –palkkioissa. Yhä useampi edellyttää työltään sitä, että se joustaa elämäntilanteen mukaan.

Jos siis löydät paikan, jossa työlläsi on merkitystä, ilmapiiri on ystävällinen ja tehtäväsi joustaa elämäntilanteesi mukaan, voit onnitella itseäsi. Olet saanut kaiken sen, mistä moni vain haaveilee.

maaretta-tukiainen1

Maaretta Tukiainen on tietokirjailija ja muutosvalmentaja, joka auttaa organisaatioita ja yksityishenkilöitä valjastamaan voimavaransa oman potentiaalinsa täysimittaiseen hyödyntämiseen. Maaretta uskoo myönteisen ajattelun voimaan ja yhdessä tekemisen iloon. Hänen mottonsa on Small wonders make a big difference!

Twitter @Maaretta

Instagram @maaru

http://www.maaretta.com/

http://www.hyvanmielentaidot.fi/