Uutta vuotta tunnustellen – tervetuloa vuosi 2017

Loppuvuosi on aika, jolloin summataan kuluneen vuoden asioita yhteen, mutta ennen kaikkea suunnitellaan tulevaa. Lyödään tavoitteet ensi vuodelle ja piirretään polkua eteenpäin.

Tänä vuonna on korostunut se, että erityisesti B2B-asiakkaiden tavoittaminen on vaikeampaa kuin koskaan. Jos vuonna 2006, joutui tavoittelemaan keskimäärin neljä päättäjää tavoittaakseen yhden, on tilanne nyt kymmenen vuotta myöhemmin radikaalisti toinen. Yhtä päättäjäpuhelua varten vaaditaan noin kahdeksan kontaktia. Entä jos luku tästä vielä tuplaantuu? Miten telen avulla voi saada jalan oven väliin?

Myyntiliidejä jalostamalla

Modernit myyntiorganisaatiot osaavat hankkia liidinsä. Tilastojen mukaan suuri osa liideistä ei kuitenkaan täytä myynnin niille asettamia kriteerejä. Liidit tuleekin laadullistaa ja prospektoida entistä tarkemmin – etsiä ne, joilla ostovalmius on olemassa ja jotka ovat saavuttaneet myyntisuppilon pohjan. Tällöin yritykset pääsevät keskittymään jo tunnistettuihin ja merkityksellisimpiin asiakasprospekteihin, joilla ostovalmius on paras. Digikanavien lisäksi prospekteja voi ja kannattaa tunnistaa telemarkkinoinnin keinoin ja kuljettaa suppilossa eteenpäin kohti ostospäätöstä – tai vaikka klousata kauppa samantien.

Kohdentamalla ja personoimalla

Sosiaalisessa mediassa ilmainen näkyvyys tulee vähenemään selkeästi. Mainostilasta kannattaa ehdottomasti maksaa ja katsoa myös, että sisältö on priimaa. Mainosten personointi on avainasemassa, jottei viesti käännyt itseänsä vastaan. Ja mainosten ja lähestymiskulman persoinointi on ihan must, on kyseessä kanava mikä tahansa. Puhelimessakaan ei tule lähestyä eläkeläistä ja opiskelijaa samoin sanoin ja samalla sävyllä.

Tiesitkö muuten, että soittaminen takaisin asiakkaalle somessa otetun kontaktin jälkeen 60 sekunnin kuluessa kasvattaa kaupan todennäköisyyttä lähes 400%?

(lähde: SpeaktoLeads2016)

 

Asiakaskokemuksen huomioimalla

Ihmiset ovat kärsimättömämpiä kuin ennen ja asiakaspalvelun suhteen kuluttaja saa vaatiakin. Se joka tarjoaa parhaan asiakaskokemuksen on tänä  päivänä voittaja. 72% Twitterin käyttäjistä odottaa lempibrändeiltään vastausta kysymyksiinsä sosiaalisessa mediassa tunnin sisällä kysymykseen jättämisestä. Jokaisen yrityksen pitäisi siis viimeistään nyt hoitaa asiakaspalvelu kuntoon myös sosiaalisessa mediassa.

Asiakaspolun varrelle mahtuu parhaimmillaan valtava määrä erilaisia kokemuksia. Olennaista on, että jokainen niistä hoidetaan siten, että asiakas suhde vahvistuu entisestään. Myös asiakassuhteen päättymisestä voi jäädä molemmille osapuolille hyvä mieli. On kanava mikä tahansa.

Ennakoimalla ja dataa hyödyntämällä

Telemarkkinoinnissa maailma on mullistunut täysin viimeisen vuosikymmenen aikana. Nykyään on mahdollista käyttää ennakoivaa analytiikkaa, joka auttaa myyntitiimejä määrittelemään kuka, milloin, mitä ja miten parhaiten tavoittaa asiakkaat. Kilpailu asiakkaista kovenee vuosi vuodelta ja voittajia ovat ne, jotka osaavat hyödyntää dataa parhaiten.

digiTELE

Olemme siis taas uuden edessä ja uutta vuotta pääsemme tunnustelemaan viikonloppuna. Kävimme tiimin kanssa läpi digiTele-kuvamme. Mietimme edellämainituista näkökulmista, miten tiivistäisimme ensi vuoden tavan toimia. Jotenkin näin:

  • Jalosta myyntiliidit ostovalmiiksi
  • Kohdenna ja personoi viesti vastaanottajan mukaan
  • Lähesty oikeaan aikaan ja reagoi nopeasti – sitouta jokaisella kohtaamisella
  • Hyödynnä kertynyttä dataa, ennakoi tulevaa

Tunnustellaan uutta vuotta yhdessä! Tehdään älykkäämpää teleä ottamalla mukaan kaikki kanavat ja ennen kaikkea otetaan opiksi. Hyvää uutta vuotta!