Älä panosta kohderyhmän valintaan.

Soita randomisti minne sattuu tai käytä vaikka vanhaa päivittämätöntä Excel-listaa, jossa suuntanumerot ovat vielä vanhaa mallia ja vastaanottajan status on muuttunut opiskelijasta työssäkäyväksi ja työssäkäyvästä eläkeläiseksi.

Ja mitä se käytännössä tarkoittaa:

Karkean arvion mukaan tavanomaisessa kuluttajaprojektissa tavoitamme 8 – 12 kuluttajaa tunnissa. Jos yksi työntekijä tekee keskimäärin 120 tuntia työtä / kk, tarkoittaa tämä 1200 keskustelua kuukauden aikana potentiaalisten tai jo olemassa olevien asiakkaidesi kanssa. Siis 1200 tärkeää asiakaskohtaamista. Tämä onnistuu, jos et halua pilata kampanjaasi ja käytät kaksi tuntia aikaa siihen, että mietimme yhdessä mikä on paras kohderyhmä.

Jos rekisteri ei ole ajan tasalla, eikä sitä ole millään lailla kohdennettu, pääsemme kolmeen kontaktiin tunnissa, eikä aihe heistäkään kaikille ole ajankohtainen. Näillä kontaktimäärillä kuukaudessa samainen työntekijä pääsee keskustelemaan 360 asiakkaan kanssa kuukauden aikana. Tehotonta vai mitä?

kuvaPanosta siis kohderyhmän suunnitteluun. Toki tunnet itse parhaiten asiakkaasi, mutta me osaamme auttaa sinua etsimään heitä lisää. Keinot ovat monet; voimme analysoida nykyisen asiakaskantasi, voimme kerätä sinulle parhaimmat liidit hyödyntämällä inbound-markkinointia ja laajaa yhteistyökumppaniverkostoamme. Yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella olemme aika näpppäriä ideoimaan ja yhdistelemään tietoja eri tietolähteistä.

Yllä olevaa esimerkkiä kannattaa tarkastella vielä tuloksen näkökulmasta. Koska suunnitellusta kohderyhmässä 25 % on tilannut, tarkoittaa se 300 uutta asiakasta. Täysin hatusta heitetty lista taas poikii noin 5 % onnistumisen ja se tarkoittaa 18 uutta asiakasta. Jos olet vielä onnistunut maksamaan työstä tuntihintaa, on uuden asiakkaan hinta kova ja voit kertoa eteenpäin, kuinka telemarkkinointi ei meillä toimi!

PS. Tässä on esimerkkinä kuluttajakampanja, mutta ihan sama idea toimii btob-puolella. Eihän sielläkään ole järkeä myydä igluja Saharaan?