Älä panosta työntekijän koulutukseen. Hyvä on, ei sitten kouluteta. Laitetaan työntekijä lappu kourassa edustamaan yritystäsi ja kalleinta mitä sinulla on – brändiäsi. Voi tosin olla, että vaikka työntekijämme ovat ammattilaisia ja osaavat kommunikoida niin tavallisen kuluttajan kuin päättäjänkin kanssa, että syvyyttä ei synny keskusteluissa immateriaalioikeuksista tai inkontinenssituotteista.

Mitä se käytännössä tarkoittaa:

On sanomattakin selvää, että emme toimi niin. Emme kohtele työntekijöitä, emmekä asiakkaitamme niin. Mutta jos saat kumppanin, jolle ei tarvitse maksaa koulutuksesta ja jolle riittää heti alkuun pelkkä kappalehinta, voit odottaa tulosten olevan huonompia ja reklamaatioiden kasvavan. Paperista lukeminen vahvistaa myös paatunutta mielikuvaa telemarkkinoinnista, johon me emme ole koskaan halunneet lähteä mukaan.

Sinä olet tuotteesi paras asiantuntija, mutta uusasiakashankinnassa telemarkkinoija on tuotteesi First Impression Manager ja antaa usein ensimmäisen henkilökohtaisen mielikuvan palvelustasi. Ethän anna mokata sitä? Meidän vastuullemme jää automaattisesti myynnin koulutus ja voit olla varma, että annamme auliisti ehdotuksia myös siitä, miten lähestyä asiakastasi.

Kouluttamalla ja tapaamalla projektisi työntekijät, ilmaiset kiinnostuksesi työtä kohtaan myös tekijälle. Kun kerrot kuinka merkityksellinen projekti yrityksellesi onkaan – tekevät he varmasti parhaansa.

Esimerkki A.

Aloitimme asiakkaan kanssa keväällä 2014. Tällä hetkellä he kertovat olevansa tyytyväisiä työhömme, laatuun ja tuloksiin. Me olemme tyytyväisiä yhteistyöhön; ratkomme yhdessä mahdollisia eteen tulevia ongelmia ja puhumme avoimesti. Asiakas haluaa kuunnella työntekijöidemme puheluita ja antaa niistä palautetta. Niin esimiehet kuin telemarkkinoijat tietävät, mitä heiltä odotetaan. Työntekijät ovat innostuneita työstään ja projekti etenee kuin juna. On sanomattakin selvää, että asiakkaan kiinnostus ja pieni muistaminen lisää fiilistä siitä, että tämä on meidän tiimi. He ovat Gainerin työntekijöitä, mutta kuuluvat asiakkaan tiimiin.

Asiakas on saanut tuhansia uusia asiakkaita.

Esimerkki B.

Projektipäällikkö saa puhelun, jossa asiakas haluaa aloittaa projektin ja maksaa siitä X euroa / sovittu tapaaminen / tehty kauppa jne. Emme edes harkitse asiaa. Lopulta asiakas löytää kumppanin, joka tähän suostuu. Kukaan ei jaksa kuunnella myyjää, joka lukee paperista.

Tuloksia ei synny, ja taas voi kertoa, kuinka telemarkkinointi ei meillä toimi.

Pihistätkö sinä oikeassa paikassa vai panostatko laatuun?